FaceBookHitList.com

Always Free To Place a Hit On Someone

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en je kunt met het draaiwiel van de muis traploos de weergave vergroten of verkleinen. Rechtsboven in Verkenner vind je het vak Zoeken. Klik met de muis in dat vak of activeer het via Ctrl+E en je kunt meteen je zoekterm intypen. Dat kan een bestandsextensie zijn of een deel van de bestandsnaam. Windows zal direct de bestanden die in het bestandsvenster te zien zijn beperken tot die documenten en bestanden die voldoen aan het zoekcriterium. Handig in Windows 10 is dat waar andere zoekvensters altijd alle bestanden en mappen doorzoeken, de zoekfunctie in Windows Verkenner alleen zoekt in de huidige geopende map en eventuele onderliggende mappen. Je zoekt dus niet telkens de hele pc af, wat het vinden van bestanden makkelijker en sneller maakt. Wil je wel in de hele pc zoeken? Zodra je in het zoekvak klikt, verschijnt in het Lint het tabblad Hulpprogramma's voor zoeken. Klik helemaal links op Deze pc om je hele computer te doorzoeken.

Tip 08 De zoekfunctie in de Windows 10 Verkenner zoekt standaard alleen in de geopende map, niet alle mappen. Tip 09: Tabbladen In de maanden voor de release van Windows 10, kon iedereen het product al testen. Fouten konden worden gemeld bij Microsoft en er konden ook verzoekjes voor nieuwe functies worden ingediend. De functie die bij Windows Verkenner het hoogste scoorde, was de 'tabbed-view'. Kennelijk zijn wij niet de enige die graag, net als in Excel en de browser, meerdere views tegelijk binnen het programma zouden willen openen, elk bereikbaar via een tabblad.Ondanks dat dit de meest gevraagde nieuwe functie was, kwam die er niet. Gelukkig zijn er softwaremakers die wel goed hebben geluisterd. Ga hiernaartoe en klik bij Clover3 op Free Download (PC). Bewaar het zip-bestand op de computer en pak het uit. Clover3 is een minder bekend programma en wordt daarom door sommige antimalwares als onveilig aangemeld.

Wij hebben geen problemen met het programma ondervonden en ook VirusTotal geeft aan dat het veilig is. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en kies Alles uitpakken. Open dan de map Clover_Setup en voer de installatie uit door de CloverSetup.exe te starten. Installeer het met alle standaardopties. Open als de installatie klaar is Windows Verkenner en zie hoe bovenaan het Verkenner-venster nu een tabblad is verschenen, met daarnaast een knopje voor een volgend tabblad. Nu kun je dankzij Clover3 meerdere Verkenner-vensters binnen de Verkenner geopend houden. Handig om snel tussen verschillende locaties te wisselen.Overigens heeft Microsoft aangekondigd in 'een volgende Windows 10-versie' de verkenner echt te gaan vernieuwen. We zijn benieuwd ...

Tip 09 Clover3 doet wat Microsoft niet deed, het voegt tabbladen toe aan de Windows Verkenner. Veel besturingssystemen hebben meerdere verkenners. Niet verwonderlijk dus dat er ook voor Windows een groot aantal alternatieve verkenners bestaat. Veel ervan stammen af van Norton Commander, een populaire bestandsverkenner in de DOS- en eerste Windows-jaren. Het grote voordeel: je kon twee mappen naast elkaar weergeven en met toetscombinaties razendsnel bestanden en mappen selecteren, kopiëren, verplaatsen of wat dan ook.Een heel bekende Norton Commander-kloon die nog altijd wordt ontwikkeld is Total Commander (37 euro) en WinNC (29,95 euro). De laatste is grafisch sterker dan Total Commander en duidelijker al geschikt voor Windows 10, bovendien is WinNC een Nederlands programma. Van beide programma's is een proefversie te downloaden om het programma te testen alvorens je betaalt.

Er zijn ook nog alternatieve verkenners voor Windows zoals Total Commander en hier WinNC. Een bekende functie in Windows Verkenner is het submenu Kopiëren naar uit het contextmenu dat verschijnt wanneer je met de rechtermuisknop op een of enkele bestanden of mappen klikt. Het menu bevat standaard een handvol opties zodat je het bestand snel naar het Bureaublad of de map Documenten kopieert, of verstuurt als bijlage van een mailtje of naar een bluetooth-apparaat. Druk je echter eerst de Shift-toets in en klik je dan pas met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden, dan krijgt het submenu een veel grotere lijst met meer mogelijkheden. Zo kopieer je je bestanden ook gemakkelijk naar andere standaardmappen of naar OneDrive.Een ander belangrijk onderdeel van de hardware is het aantal aansluitingen of poorten. Usb-poorten zijn steeds vaker usb 3.0, maar nog lang niet altijd. De aanwezigheid van enkel usb 2.0 doet echt vermoeden dat er een verouderde chipset wordt gebruikt die nog helemaal geen usb 3.0 aankan. Een veelgebruikte toepassing is het aansluiten van een extra schijf om bijvoorbeeld een back-up van de NAS te maken of om gegevens naar de NAS te kopiëren. Voor dit laatste is het handig wanneer er minimaal aan de voorzijde van de NAS één usb-poort zit, wat echter lang niet altijd het geval is. Ook kun je een usb-printer aansluiten op de NAS en deze vervolgens delen op het netwerk.

Elke NAS beschikt over minimaal één gigabit-LAN-poort. Zijn het er meer (twee of vier komen voor in de test), dan kun je die gebruiken om de NAS met meerdere netwerken te verbinden of om via link-aggregatie van twee netwerkverbindingen één heel snelle te maken. Hiervoor is het wel belangrijk dat ook de switch of router waarop de NAS wordt aangesloten dit ondersteunt.Wifi staat vaak wel in de specificaties van een NAS, maar direct uit de verpakking werkt dit bij geen enkele NAS. Er is een wifi-usb-stick nodig die compatibel is met de NAS en dat geldt lang niet voor elke wifi-usb-stick. Met link-aggregatie maak je van twee (of meer) netwerkpoorten één nog veel snellere. Elk merk NAS heeft zijn eigen besturingssysteem. Zonder uitzondering zijn deze op Linux gebaseerd en gebruiken ze een webinterface voor het configureren. De verschillende webinterfaces proberen het configureren makkelijker te maken door uitleg te geven of zelfs een wijziging stap voor stap via een soort wizard uit te voeren. Van alle merken in de test heeft alleen Thecus het besturingssysteem van zijn NAS niet in het Nederlands vertaald. Alle andere merken hebben dat wel gedaan en bieden in sommige gevallen zelfs een hele Nederlandse helpfunctie. Uitblinken in gebruiksvriendelijkheid doen vooral het NAS-besturingssysteem van Western Digital en in mindere mate van Seagate.

Het NAS-besturingssysteem van Western Digital is zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dat er eigenlijk niets fout kan gaan. Synology en QNAP waren de eerste die het besturingssysteem van de NAS steeds verder uitkleden en alle niet-verplichte onderdelen optioneel maakten. Het voordeel hiervan is dat het een NAS 'lichter' maakt doordat functies die je toch niet gebruikt, ook geen beslag leggen op de processor of een deel van het geheugen. Je wint dus zonder dat het wat kost. Bovendien kun je alle ontbrekende functies die je wel wilt gebruiken heel snel weer toevoegen. Dit gebeurt in de vorm van een package, een miniprogramma dat je vanuit een app-store op de NAS met een paar klikken installeert op de NAS en dat zo nieuwe functionaliteit toevoegt.

Voorbeelden van packages zijn mediaspelers, cloud-back-up, een zoekfunctie, de mogelijkheid de NAS te synchroniseren met een online opslagservice, een programma voor fotobewerking, een cms voor websites, maar ook een spreadsheetprogramma. Allemaal functies die wel op de NAS kunnen werken, maar niet standaard al aanwezig hoeven te zijn. Wie het wil gebruiken, kan het zelf toevoegen. De koplopers bij deze packages zijn QNAP, ASUSTOR en Synology. Deze merken ontwikkelen zelf veel packages, maar laten ook anderen packages voor hun apparaten ontwikkelen. Packages of apps voegen nieuwe functies toe aan de NAS. Je installeert ze met een paar klikken vanuit een App Store of App Center. Staat de data eenmaal op de NAS, dan wil je daar natuurlijk makkelijk bij kunnen. En je wilt er liefst ook gemakkelijk data aan toe kunnen voegen. Soms zelfs automatisch en in elk geval ook vanaf andere apparaten dan alleen de pc. Elke NAS-fabrikant levert met zijn NAS wel een mogelijkheid om op afstand bij de gegevens op de NAS te kunnen. De precieze manier waarop verschilt, maar in de praktijk komt het erop neer dat de NAS een uitgaande verbinding maakt met de clouddienst van de NAS-leverancier. Je smartphone, tablet, pc en Mac maken waar ze ook zijn via een app of kleine applicatie weer contact met de clouddienst. De gebruiksvriendelijkheid hiervan hangt helemaal af van de apps die je kunt gebruiken en de functionaliteit. Eigenlijk voldoen ze allemaal, behalve die van Thecus, dat nodig zijn apps eens moet updaten en verbeteren.

Views: 1

Comment

You need to be a member of FaceBookHitList.com to add comments!

Join FaceBookHitList.com

© 2019   Created by Ron.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service