FaceBookHitList.com

Always Free To Place a Hit On Someone

Om niet afhankelijk te zijn van één telefoon is het handig een tweede telefoon toe te voegen. Je kunt dan wanneer de ene telefoon defect is of je wisselt van telefoon, nog via de tweede een inlogcode ontvangen. Dit kun je doen door onderaan de pagina bij de Back-upopties op Een telefoonnummer toevoegen. Daarna helpt de wizard je een extra telefoonnummer aan je account toe te voegen. Via Code verzenden kun je wederom testen of het werkt. Behalve een tweede telefoon te koppelen kun je ook nog back-upcodes aanvragen en bewaren. Die kun je dan gebruiken wanneer je de telefoon niet bij de hand hebt of ergens bent waar je geen sms kunt ontvangen. Klik op Afdrukken of downloaden bij het onderdeel Back-upcodes. Google genereert nu een lijst met codes die je kunt afdrukken of bewaren als txt-bestand. Elke code kan maar één keer gebruikt worden, daarna kun je via de Google-site nieuwe codes genereren.

In plaats van moeten wachten tot je de sms ontvangt, kun je ook een app op de telefoon (of je tablet) installeren die continu een code laat zien en dat is dan je code om in te loggen. Op de pagina met jouw opties voor de authenticatie in twee stappen, klik je op Overschakelen naar app. Google biedt apps voor Android, iOS en BlackBerry. Selecteer het type telefoon dat je hebt en klik op Doorgaan. Pak nu de smartphone en installeer vanuit de appstore de Google Authenticator app. Klik op Openen.Op de webpagina op de pc heeft Google nu een QR-code gegenereerd. Klik in de Google Authenticator-app op Configuratie starten en kies daarna Een streepjescode scannen. Scan daarmee de QR-code op het scherm en neem de code die de app dan laat zien over op de pc in het veld Code. Klik op Verifiëren en doorgaan. Bevestig dat de koppeling is gelukt met een klik op OK. Nu de koppeling is gemaakt, kun je voortaan de Google Authenticator-app starten als Google om een tweede authenticatie vraagt. Gebruik dan de code die de app telkens genereert om in te loggen.

In dit artikel hebben we tot zover Google gebruikt als voorbeeld voor de tweefactorauthenticatie omdat bijna iedereen wel een Google-account heeft en Google-diensten gebruikt. Natuurlijk zijn er veel meer bedrijven en diensten die tweefactorauthenticatie aanbieden. Zoals Microsoft: de Microsoft-app heet Microsoft-account op Android, Microsoft Verificator op Windows Phone. Voor iOS is er geen Microsoft-verificator, daar raadt men zelf aan om de Google Authenticator te gebruiken. Meer informatie over de Microsoft tweefactorauthenticatie is hier te vinden.Tweefactorauthenticatie wordt nog zinvoller wanneer je het ook bij andere diensten gebruikt zoals Teamviewer, iCloud, Box, OneDrive, Dropbox en nog veel meer. Voor overzichten kijk hier en hier. Wil je één van deze diensten uitbreiden met de extra beveiliging van tweefactorauthenticatie, log dan in en ga naar je accountinstellingen. Zoek daar naar de optie voor tweefactorauthenticatie, authenticatie in twee stappen of two factor authentication. Vaak hoef je alleen nog maar aan te geven of je Google, Microsoft of nog een andere authenticatiedienst gebruikt. Daarna kun je de code uit de app, sms of spraakboodschap gebruiken om in te loggen op één van deze diensten.De kaartendienst HERE stopt met de ontwikkeling van apps voor Windows 10. In een blogpost heeft het bedrijf laten weten dat het de bestaande HERE-apps voor Windows op 30 juni uit de Windows Store haalt.

Volgens HERE, een Duits bedrijf dat voorheen onderdeel van Nokia was, moesten de apps voor Windows helemaal opnieuw worden gemaakt om met de laatste Windows-technieken mee te kunnen gaan. Omdat er kennelijk te weinig gebruikers zijn op het Windows-platform is daarom besloten maar helemaal te stoppen met de ontwikkeling.De apps voor Windows 8 blijven het voorlopig gewoon doen. Niet geheel verwonderlijk want toen Windows 8 uitkwam, was Nokia juist een van de weinige smartphonemakers die het besturingssysteem van Microsoft ondersteunde. Na de overname van Nokia's mobieltjestak door Microsoft werd HERE een apart bedrijf. Afgelopen jaar werd het overgenomen door een consortium van Duitse autofabrikanten.Veel mensen hebben meerdere e-mailaccounts bij verschillende aanbieders. Hier leggen we uit hoe je deze allemaal aan je Windows 10 Mail-app kunt toevoegen zodat alles netjes bij elkaar staat. Als je meerdere e-mailaccounts hebt bij verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Live Mail, Gmail, iCloud of Yahoo, is het vervelend om overal apart te moeten inloggen om je e-mail te controleren. Gelukkig is het mogelijk om al je verschillende accounts aan de Windows 10 Mail-app toe te voegen zodat je alles netjes bij elkaar hebt staan. Lees ook: Stel je browser in als standaard mailprogramma.

Wanneer je de Windows Mail-app voor de eerste keer gebruikt, wordt er op je computer naar gelinkte accounts gezocht. Je krijgt vervolgens een lijst te zien met alle accounts die Windows gevonden heeft, en als je akkoord gaat zullen deze automatisch aan Mail worden toegevoegd. Waarschijnlijk heb je een Microsoft-account om op Windows in te loggen. Dit wordt dan ook meteen ingesteld in de app en kan niet verwijderd worden. In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om een ander account toe te voegen door op Account toevoegen te klikken. Als je dit doet kun je kiezen uit een lijst met populaire diensten, maar het is ook mogelijk om een ander soort account toe te voegen. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in voor het account in kwestie. Klik vervolgens op Aanmelden en Gereed, en je gegevens worden gesynchroniseerd en aan Mail toegevoegd.Het is ook mogelijk om op een later tijdstip vanuit de app een account toe te voegen. Om dit te doen moet je de Mail-app openen en op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek klikken. Selecteer Accounts en kies Account toevoegen. Net zoals hierboven kun je kiezen uit een lijst met diensten en moet je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om het account toe te voegen.Om een account uit de app te verwijderen moet je op het hamburgermenu klikken en in de menubalk met de rechtermuisknop op de accountnaam klikken. Kies vervolgens Account verwijderen en bevestig je keuze. Het Microsoft-account dat je gebruikt om op Windows in te loggen kan niet verwijderd worden. Om dat te doen, zal je je volledige account moeten opheffen.

Deze tip werkt ook op harde schijven, maar heeft veel meer nut voor als je een SSD hebt. Met de beperkte opslagcapaciteit van een SSD is elke vrije gigabyte er één! Het is belangrijk om te weten of je ergens grote overbodige bestanden bewaart. Een goed voorbeeld hiervan zijn voorbeeldbestanden van een videobewerkingsprogramma of honderden high-res foto's die door een wallpaper-programma worden bewaard. TreeSize Free analyseert je 'schijfruimte' en sorteert je mappen op opslagruimte. Vervolgens kun je door de inhoud van je mappen bladeren en zo de ruimtevreters identificeren. In tegenstelling tot CCleaner en Windows Schijfopruiming voert TreeSize Free geen schoonmaakacties uit. Gebruik de rechtermuisknop op een map en kies Openen om de betreffende map te bekijken in je verkenner. Let op: verwijder nooit bestanden of mappen waarvan je niet weet waarvoor het dient.

Tip 16 TreeSize Free analyseert je schijfruimte en laat zien waar de meeste ruimtevreters zich bevinden. De meeste clouddiensten hebben een flinke beperking als het gaat om opslagcapaciteit, zeker als je een gratis versie gebruikt. Als je Dropbox bijvoorbeeld plotseling vol is, stopt de dienst met synchroniseren totdat de totale bestandsomvang weer binnen de limiet valt. Als je veel mappen hebt, is het lastig om ruimtevreters op te merken. Ook hier helpt TreeSize Free.Zorg ervoor dat TreeSize Free niet actief is en start de Windows Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op de clouddienst die je wilt onderzoeken en kies TreeSize Free. TreeSize Free wordt opnieuw gestart en toont de ruimteverdeling van je cloudopslag op je computer. Als je bijvoorbeeld graag werkt met documenten in Dropbox vanwege het uitstekende revisiebeheer, kun je overwegen om je filmpjes en foto's (die veel ruimte in beslag nemen) te verhuizen naar een gespecialiseerde clouddienst voor mediabestanden (bijvoorbeeld Flickr of Google Foto's).

Views: 1

Comment

You need to be a member of FaceBookHitList.com to add comments!

Join FaceBookHitList.com

© 2019   Created by Ron.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service