FaceBookHitList.com

Always Free To Place a Hit On Someone

Als je niets te maken wilt hebben met schoonmaakgereedschap is het nog steeds handig om één Windows-onderdeel in de gaten te houden: de prullenbak. Door deze op je bureaublad te laten tonen, kun je hem eenvoudig in de gaten houden en af en toe te legen. Geen prullenbak op je bureaublad? In Windows 10 klik je met de rechtermuisknop op je bureaublad. Ga naar Aan persoonlijke voorkeuren aanpassen / Thema's / Instellingen voor bureaubladpictogrammen en activeer je prullenbak. Gebruik de rechtermuisknop op je prullenbak om deze te legen of verander de standaardinstellingen via Eigenschappen. Hier kun je aangeven hoeveel ruimte de prullenbak in beslag mag nemen en of je een bevestiging wilt als je bestanden in de prullenbak gooit.Er zijn meerdere redenen om programma's die je niet meer gebruikt te verwijderen. De voornaamste is uiteraard schijfruimte terugwinnen, maar laten we een potentiele opstartvertraging niet vergeten! Als een programma zichtzelf opstart met Windows, kost dit extra laadtijd. De standaard installatiebeheerder van Windows vind je via Configuratiescherm / Programma's / Programma's en onderdelen. Loop de lijst kritisch door en verwijder alle programma's die je nooit gebruikt. Let op: verwijder geen programma's uit deze lijst waarvan je niet weet waarvoor het dient.

Als je meer dan twee programma's wilt verwijderen, is het al de moeite om Absolute Uninstaller te proberen. Absolute Uninstaller toont een overzicht van je programma's. Sorteer eventueel op 'programma-omvang' via de kolom Grootte of kies Installatiedatum om snel recente (of juist oude) installaties te bekijken. Klik op Batch verwijdering. Alle programma's krijgen nu een selectievakje. Selecteer de programma's die je wilt de-installeren. Klik op Verwijder aangevinkte programma's om de juiste procedure achter elkaar uit te voeren.Crapware is een verzamelnaam voor alle programma's die je aantreft op je computer, maar nooit zelf hebt geïnstalleerd. De rommel wordt vaak voorgeïnstalleerd door de computerfabrikant. Met een batch-verwijderprogramma als Absolute Uninstaller (tip 20) kun je snel meerdere programma's na elkaar verwijderen, maar voor crapware bestaat er een betere optie: Decrap My Computer. Het programma kan geautomatiseerd of via een eenvoudige wizard de overbodige programma's verwijderen. De wizard heeft de voorkeur omdat je zo meer controle houdt over je acties. Crapware richt zijn pijlen vooral op de fabrikanten ASUS, HP, Dell en Toshiba, maar werkt ook met andere pc's en laptops. Gebruik Decrap My Computer bij voorkeur alleen op een nieuwe pc of laptop. Het programma is dusdanig grondig dat je anders misschien per ongeluk dingen laat verwijderen die je zelf hebt geïnstalleerd.

Sommige programma's laten zich niet zomaar verwijderen. Dit komt voor bij beveiligingsprogramma's. Achtergebleven resten voorkomen helaas de correcte werking van een nieuw beveiligingsprogramma met alle gevolgen van dien. Veel softwaremakers bieden een hapklare oplossing voor dit soort problemen en die luistert naar de naam 'removal tool'. Als je bijvoorbeeld zoekt in Google naar 'norton removal tool' kom je bij een programmaatje uit dat alle oude versies van Norton van je computer kan verwijderen. Dit is slechts een voorbeeld, er zijn ook 'removal tools' voor Office-producten, programma's van Adobe, Acronis en vele andere softwarefabrikanten. Tip 22 Hardnekkige problemen tijdens het verwijderen van een programma? Gebruik een 'removal tool'! Zodra je je computer inschakelt, worden er allerlei programma's geladen. Sommige zijn noodzakelijk, zoals je beveiligingssoftware en cloudopslag, maar andere kun je missen. Het is altijd lastig om te bepalen wat essentieel is of wat je misschien niet nodig hebt. Startup Delayer kan je opstartproces beheren. Klik met de rechtermuisknop op een item en kies Disable selected. Hiermee haal je het programma uit het automatische opstartproces, maar kunt deze aanpassing ook weer makkelijk ongedaan maken via Enable selected. De optie Delete selected raden we af te gebruiken omdat je dit niet kunt herstellen.

Een andere interessante optie is Delay selected. Hiermee kun je onbelangrijke programma's uitgesteld starten. Doe dit bijvoorbeeld voor het updateprogramma van je printer of andere software die niet essentieel is. Zo start alles uiteindelijk wel op, maar krijgen belangrijke programma's voorrang en start Windows sneller. Wederom wel de waarschuwing: schakel nooit onderdelen uit waarvan je niet weet waarvoor het dient. Gebruik de optie More information / Search Google om onbekende items te identificeren.Defragmenteren en stuurprogramma's Er zijn een aantal dingen die we bewust niet hebben opgenomen in dit artikel, bijvoorbeeld het defragmenteren en stuurprogramma's laten bijwerken door speciale software. Een defragmentatie-optie komt in sommige schoonmaakhulpprogramma's nog voor, maar is niet aan te raden. Het levert nauwelijks snelheidswinst op, mits je een hele oude computer hebt en een paar Windows-versies hebt overgeslagen. Voor SSD's kan defragmenteren zelfs schadelijk zijn.

Het bijwerken van je drivers kun je het beste overlaten aan Windows Update omdat deze procedure het veiligst is. Uitzondering op deze regel is je grafische kaart. Gamers hebben profijt van meest recente driverversie. Deze is te vinden op de website van de makers van de beeldschermadapter, bijvoorbeeld www.nvidia.com.Extra software die belooft om al je drivers te updaten, kan schadelijk zijn voor je computer. De programma's zijn doorgaans van matige kwaliteit, beloven gratis te zijn maar kosten geld als je iets wilt updaten en installeren vaak allerlei rommel. Een gezonde computer is een computer die voorzien is van de meest recente Windows Updates. De plek waar je alles vindt omtrent Windows Updates, verschilt per Windows-versie. Als het goed is worden ze automatisch geïnstalleerd en hoef je je hier verder geen zorgen over te maken. Als je zeker wilt weten dat je alle patches voor jouw Windows-versie binnen krijgt kun je Windows Update Notifier gebruiken. Het programmaatje verschuilt zich in je systeemvak en geeft een duidelijke melding als er updates te krijgen zijn die nog niet aanwezig zijn op je computer. Vervolgens brengt Windows Update Notifier je binnen een paar muisklikken op de juiste plek in Windows om de updates binnen te halen. Windows Update Notifier biedt officieel geen ondersteuning voor Windows 10. In Windows 10 werkt de ingebouwde update-functie overigens al stukken beter dan in de voorgaande Windows-versies.

Op de meeste computers is naast Windows een vaste set programma's te vinden. Deze programma's zijn dus zeer interessant voor hackers om aan te vallen. Je kunt je hiertegen wapenen door steeds de meest recente versie binnen te halen, maar dat wordt soms vergeten. WIGI is een afkorting met een knipoog en staat voor WhyIGotInfected. Het programma controleert of je de meest recente versie hebt van potentiële risicoprogramma's. Hieronder vallen Internet Explorer, Java, Firefox, software van Adobe en servicepacks voor Windows. WIGI voert een controle uit en geeft een rode markering als er een nieuwere versie beschikbaar is. Deze kun je vervolgens binnen een paar muisklikken ophalen en installeren. Tip 25 WIGI controleert of programma's met een potentieel beveiligingsrisico bij de tijd zijn. De vorige tip updatet alleen de programma's die een groot risico vormen op het moment dat ze verouderen als je de meest recente versie 'vergeet' te installeren. Patch My PC gaat een paar stapjes verder en kijkt ook andere populaire programma's na. De lijst is te lang om op te noemen, maar de kans is groot dat je veel van deze software gebruikt. Patch My PC voert een controle uit, toont welke programma's verouderd zijn, haalt de meest recente versie binnen en installeert het voor je.

Standaard moet je Patch My PC handmatig starten, waarna het programma controleert of je van al je programma's de meest recente versie hebt. Met één extra muisklik werk je alles bij, maar het kan nog eenvoudiger door Patch My PC te automatiseren. Start het programma en klik op Schedule. Activeer een controletijd, bijvoorbeeld Once a week om wekelijks naar nieuwe versies te zoeken. Kies voor Yes bij Include Windows Update als je wilt dat Patch My PC ook je Windows Updates controleert. Als het goed is doet Windows dat zelf al, maar beter twee keer kijken dan één keer vergeten. Als je Silent run activeert merk je (bijna) niets van het updateproces van Patch My PC en gaat alles automatisch. Door dit Halo Keyboard zou de Yoga Book een ideaal apparaat moeten zijn voor personen die veel gebruikmaken van een stylus, of mensen die liever met de hand schrijven dan typen. Het is zelfs mogelijk om een vel gewoon papier over de Creative Pad van het apparaat heen te leggen en te schrijven, zodat er meteen een digitale versie wordt opgeslagen van de aantekeningen die je op papier maakt, met echte inkt door middel van een vervangbaar uiteinde van de stylus! Als je tijdens de installatie van Windows 10 zonder al te goed op te letten door de instellingen hebt geklikt, houdt Microsoft automatisch alles bij wat je intypt. Wil je dit niet, dat kun je dit eenvoudig alsnog uitschakelen.

Views: 1

Comment

You need to be a member of FaceBookHitList.com to add comments!

Join FaceBookHitList.com

© 2019   Created by Ron.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service